duminică, 26 aprilie 2015

Din dragoste pentru dragoste!


Spuneam zilele trecute ca dragostea(in ansamblu) este cea mai intensa traire omeneasca.E un sentiment complex si contradictoriu ,in toate formele sale.
     Azi o sa ma refer strict la iubirea romantica,intre parteneri.
     Exista numeroase articole care abordeaza acest subiect,care analizeaza viata de cuplu.Psihologi sau oameni de rand ,indruma, dau sfaturi perechilor aflate in impas.Cu o simpla cautare Google, orice cuplu bolnav isi gaseste vindecarea.Trebuie doar sa urmezi pasii recomandati si devii partenerul ideal,traind relatia perfecta.
     Cat sunt de utile?As spune ca deloc.
     Fiecare relatie se deosebeste de alta,intampina impedimente distincte.Fiecare cuplu e altfel,unit sau dezbinat de alte imprejurari.Fiecare individ iubeste aparte,ofera tot sau nimic.Si cel mai important,o relatie bolnava se vindeca de cele mai multe ori doar prin despartire.
    Toate debuteaza armonios,insa prea putine dureaza.Atractia uneste,insa dragostea mentine.Si dragostea nu inseamna cantitatea sau calitatea sexului, nici conditia sociala a partenerilor.Nu implica efort,nu cere schimbare.N-ai cum s-o provoci,apare de la sine.Si neaparat,trebuie sa fie comuna.
    Se naste din compatibilitate,iar timpul o dezvolta.Devine veritabila tardiv,e o consecinta al unui intreg proces de cunoastere,de convietuire.
    Se manifesta prin acceptarea realista a celuilalt,cu calitati si defecte.Interesul pentru partea fizica se tempereaza,se preschimba in grija fata de valorile si conceptiile comune.Nu exista reguli,conditii,minciuna sau egoism.Nu abuzeaza fizic sau verbal,nu inseala si nu critica.
   Cand  iubesti,respecti,oferi neconditionat,evoluezi spiritual.Ierti,uiti,treci peste orice.Nu vrei sa tradezi,nu poti sa ranesti.Te simti complet si implinit
   Iubirea adevarata supravietuieste oricarui test ,depaseste orice obstacol si leaga ,de cele mai multe ori,pentru intreaga viata.Astfel,un cuplu unit  de dragoste,se vindeca de la sine,doar prin dragoste.

Niciun comentariu: