vineri, 1 mai 2015

Cum sa treci peste o despartire?


 Despartirea e mereu dureroasa,indiferent de motivul care a dus la separare.Te copleseste dorul...neputinta si  disperarea.Imaginea lui te urmareste neincetat,e prezent in toate gandurile tale.Vrei sa-l alungi,dar nu poti.Pare imposibil sa-l uiti,sa-i stergi amintirea.
  Atunci cand ne oferim inima,trebuie sa fim pregatiti si pentru o deceptie. Nu sa o percepem ca pe o certitudine,ci ca pe o posibilitate.Am mai spus si inainte, cand iubim devenim vulnerabili,iar dragostea e un sentiment al extremelor.Cat de mult inalta,atat de jos coboara.Imbina extazul cu agonia,iar de la fericire la durere e doar un pas.
  Cand se produce ruptura,in functie de motivul care a cauzat-o,ne gasim invaluiti de o multitudine de sentimente contradictorii.Fie ca ati decis sa va despartiti de comun acord,fie ca decizia i-a apartinut exclusiv lui,in ambele cazuri , apare nostalgia.Este cea mai chinuitoare dintre simtiri,e o  definie agresiva a amintirii.
  Cuplurile care au convenit despartirea,o depasesc cu mai multa usurinta.Asta pentru ca decizia  de separare e comuna,e o urmare a incompatibilitatii constientizate.Aici lipseste regretul.Percep despartirea ca pe o necesitate si sunt atinsi de dor si nostalgie intr-o masura controlata,placuta.
  Este mai dificil in situatia in care ai fost parasita.Pentru ca ruptura nu s-a produs cu incuviintarea ta,pe langa nostalgie intervin alte doua sentimente chinuitoare: negarea si speranta.Denegi realitatea si te agati de nadejde.Ramai blocata si astepti sa se intoarca.Te simti neputincioasa,dominata de o tortura interioara incontrolabila,de disperare.Este esential sa analizazi motivul plecarii si sa actionezi in consecinta.In unele cazuri se merita sa astepti si sa lupti,in altele nu.Este vital sa deosebesti dragostea de obsesie,sa diferentiezi un barbat care merita de unul care nu,sa distingi o relatie ravnita de amandoi de una dorita doar de tine.
  Singurul element care usureaza durerea este timpul.Este unicul care vindeca.Oricat de incert si anevoios pare,suferinta e trecatoare.Iar dragostea adevarata poate ca  se uita,insa niciodata nu se sterge.

Niciun comentariu: